Savetnica

Htela bih da vas pitam nešto o Fakultetu bezbednosti

Pitanje:

Jako mi se dopadaju predmeti na tom fakultetu. Posebno mi je zanimljiva Katedra studija menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa. E sad, zanima me gde bih sve ja mogla da radim ako se odlučim za taj smer. Da li bih mogla da radim pri Socijalnom na primer? To mi je nekako logično zbog samog naziva smera.

Odgovor:

Nisam samo razumela jedan deo tvog pitanja a to je ovo "pri Socijalnom". Ne znam na šta si mislila, da nije možda službe socijalne zaštite, kao što su centri za socijalni rad?
Ako si na to mislila, odgovor je ne. U centrima za socijalni rad uglavnom rade sociolozi, psiholozi a pre svega osobe koje su socijalni radnici ( za to se završavaju političke nauke, smer socijalni rad). Naravno tu mogu raditi i osobe drugog osnovnog obrazovanja, pravnici, ekonomisti pa možda čak i bezbednjaci ali zaista u retkim, retkim slučajevima. To bi smo rekli da je pre izuzetak nego pravilo.

Sa ovim smerom, koji spominješ, se pre svega usmeravaš na rad u oblasti ljudskih resursa ili kako se to danas pozajmljeno iz engleskog često kaže human resources - HR.
Većina većih i srednjih firmi (bilo državnih, privatnih, stranih, domaćih) imaju makar jednu osobu a nekada i celo odeljenje za ljudske resurse. To je sektor u radnoj organizaciji koji se bavi trenutno zaposlenim ljudima, onima koje bi trebalo zaposliti ili otpustiti. pored zapošljavanja novih radnika (a to podrazumeva njihovu selekciju, što je opet dugačak proces - koji mogu da ti objasnim ako želiš) osobe u ovom odeljenju se bave i samom strukturom zaposlenih, njihovom organizacijom i reorganizovanjem unutar same firme, njihovim (ne)zadovoljstvom, učinkom na radu, napredovanjem, praćenjem, profesionalnim i obrazovnim usavršavanjem i tako dalje i tako dalje. Planiranje kadrova jejako bitno da bi svaka firma bila ekonomski efikasna, da bi najbolji kandidati radili na radnim mestima na kojima će najviše pokazati i uraditi, zatim da bi radna klima, međuljudski odnosi bili što bolji, da bi zadovoljstvo kako radnika tako i poslodavca bilo što je veće moguće....I tako dalje opet. time se između ostalog bave osobe koje rade u ovom sektoru. Tu rade i psiholozi, koji često rade intervjue i testiranje kandidata, zatim i pravnici koji vode računa o ugovorima, ali i osobe koje imaju obrazovanje i znanje iz oblasti planiranja ljudskih resursa.

pored rada u sektoru za HR, osobe ovog zanimanja mogu raditi i u samim agencijama za posredovanje u zapošljavanju ili hed-hanting agencijama. Taj posao podrazumeva da sama agencija i u njoj zaposleni svojim klijentima (to su razni poslodavci) obezbeđuju najbolje kandidate za poslove za koje oni traže radnike. Ukratko. Ako je to ono što ti se čini zanimljivim, ja mogu da ti pišem opširnije na ovu temu. Ali sam se ovde zaustavila u slučaju da to ipak nije ono što ti se čini bliskim.


Evo ti ovde jedan detaljniji tekst na ovu temu: http://poslovi.infostud.com/info/opisi-zanimanja/110/Menadzer-ljudskih-resursa/
A ovde jedan opis posla: http://karijera.mingl.rs/zanimanja#/show_info/136


pozdrav!

1338
14.03.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.