Pitanje savetnici

Šta da radim ako nisam položila prijemni za vaspitačicu?

Danas sam imala prijemni za Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, i nisam sigurna da ću upasti. Šta da radim ako ne uspem da upišem ? Bila sam se spremala i bilo bi mi krivo da ne upadnem.

468
pre 9 godina

Odgovor savetnice:

Pretpostavljam da si već videla da su u međuvremenu izašli rezultati prijemnog ispita. Nadam se da je sve prošlo u redu i da si upisala željenu školu.

U slučaju da se desilo da nisi upisala, ne očajavaj, ponekad se i to dešava, čak i najboljima. Postoji par opcija o kojima možeš da razmišljaš u tom slučaju.

U našoj bazi obrazovanja možeš pronaći gde sve postoje Učiteljski fakulteti sa smerom za obrazovanje vaspitača i Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Srbiji, pa možeš da porazmisliš da li bi ti odgovaralo da studiraš za vaspitačicu u nekom obližnjem gradu. Evo linka ka bazi: http://karijera.bos.rs/obrazovanje/   

Pošto je prijemni ispit na svakom smeru za obrazovanje vaspitača isti, tj. polažu se isti predmeti, verovatno je da u slučaju da nisi prošla u Novom Sadu, možeš da prebaciš broj bodova sa prijemnog na neki drugi fakultet ili visoku školu sa tim smerom, ali tamo gde ima još slobodnih mesta.Što bi značilo da treba da pogledaš rang liste u tim školama, da vidiš gde ima manje primljenih učenika nego mesta na fakultetu. U krajnjem slučaju, postoji i drugi upisni rok, kada će se tačno znati gde ima slobodnih mesta, pa ćeš moći da izabereš školu koja ti odgovara.

Nadam se da nema potrebe za tim i da si upisala šta si želela. U slučaju da nije ispalo kako si zamislila i imaš još nekih pitanja, slobodno mi piši pa ćemo pokušati zajedno da dođemo do rešenja. 

 

Sliku smo našli ovde.