Savetnica

Sa kojom srednjom školom mogu biti TV voditeljka?

Pitanje:

Zdravo. Dok sam radila ovaj test zanimanja, veština i osobina, ispalo mi je da bih bila dobra kao TV-voditeljka, pa bih želela da znam sa kojom srednjom školom mogu biti TV voditelj. Tačne informacije o tom poslu i školi bih volela da znam!:) Veliki pozdrav!

Odgovor:

Srednja škola za TV voditelja ne postoji. U praksi se sreću voditelji sa različitim obrazovanjem. Mnogi su počeli da se bave time iz hobija, pa im je na kraju to postao posao. Neki voditelji su primarno bili novinari, pa kad im se ukazala prilika da pokažu šta umeju pred kamerama, znali su da je iskoriste. Postoje privatni fakulteti koji imaju smerove kao što je komunikologija, PR menadžment i slično, gde se ljudi uglavnom školuju za neke slične poslove. Ti imaš još vremena do tada da shvatiš šta je ono što ti se dopada. Dobro bi bilo da upišeš neku srednju školu koja je najpribližnija tvojim zanimanjima, pa kada dođe vreme za upis na fakultet, moći ćeš ozbiljnije da se pozabaviš ovim pitanjem, ukoliko te i dalje ovaj posao bude zanimao.   

Detaljnije informacije o zanimanju  TV voditelja možeš pogledati u našoj bazi zanimanja: http://karijera.bos.rs/zanimanja/show_info/291

2467
19.06.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.