Pitanje savetnici

Molekularni biolog

Šta mislite o zanimanju molekularnog biologa?

1269
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Ne znam tacno sta me pitas. Mislim da je to zanimanje jako zanimljivo, za nekoga ko je potpuno tome okrenut i posvecen. Da je to izbor siguran za osobe koje nemaju dvoumljenja oko toga. Koje su uvek zelel tako necim da se bave. Za takvu osobu taj fakultet ce sigurno biti zanimljiv i ispunjujuci. Zanimanje molekularnog biologa je verovatno veoma zanimljivo i dinamicmno na svoj nacin.

To je pre svega zanimanje koje su potpuno okrenute nauci i koje istrazivacki i naucni rad ispunjava. Pitanje je samo koliko ima radnih mesta za takve ljude u nasoj zemlji? Ali sigurno je da je nas fakultet dobar i da daje dobro znanje. Kao i mogucnost napredovanja u inostranstvu, dodatnog skolovanja na magistarskim i doktorskim studijama, kao i zaposljavanje onda u inostranstvu. Mislim, da je to na zalost najbolja prespektiva. Naravno za najbolje studente uvek ima resenja i mogucnosti. Jedino mozda je problem kod tog zanimanja i tog fakulteta sto se ne isplati biti prosecan. Sto sa mnogim drugim fakultetima nije sliucaj.

U svakom slucaju, ako je to nesto sto te istinski interesuje. U cemu mislis da bi bila dobra i uspesna ja te ohrabrujem. Mozda ne bi bilo lose da pitas nekog profesora iz te branse vise o tome, npr. profesora biologije iz tvoje skole.

Nadam se da sam odgovorila. Postavila si mi dosta opsirno pitanje. Pozdrav, Milena