Savetnica

Kako se dolazi do posla stjuardese?

Pitanje:

Zanima me posao stjuardese. Raspitivala sam se o poslu stjuardese, ali nisam uspjela da dobijem konkretne odgovore. Neki kažu da odmah nakon završene srednje škole mogu da upišem kurs za stjuardesu, ali gdje je onda tu fakultet. Recite mi da li uopšte postoji neki fakultet vezan za ovo u Beogradu. Ostala mi je još jedna godina srednje škole i nakon toga sam mislila da upišem fakultet za jezike i onda nakon toga kurs za stjuardesu. To mi zvuči normalnije. Sad, molim Vas, recite mi Vi nešto više. Kako uopšte ide sve to?

Odgovor:

Ne postoji fakultet vezan za posao stjuardese i tačno je da odmah nakon završene srednje škole možeš da upišeš kurs. Detaljnje o tom zanimanju možeš pročitati na linkovima:

http://karijera.bos.rs/savetnica/516/stjuardesa.html

http://karijera.bos.rs/zanimanja/show_info/194

Pohvalno je što si ipak zainteresovana za nastavak školovanja, iako bi ti za ovaj posao bio dovoljan samo kurs. Ako zaista želiš da se baviš poslom stjuardese, a želiš i da završiš fakultet, onda Filološki fakultet može biti dobar izbor. Znanje jezika je neophodan uslov za to radno mesto. Uostalom, možda postoji i neka mogućnost da paralelno sa studijama završiš i taj kurs, pa nakon toga razmisliš u kom pravcu dalje želiš da ideš.

Nadam se da sam bila od pomoći. Ukoliko imaš još pitanja, slobodno piši.

 

Sliku smo našli ovde.

1276
27.08.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.