Savetnica

Gde mogu da radim ukoliko završim geografiju?

Pitanje:

Gde mogu da radim ukoliko završim geografiju?

Odgovor:

Sa završenom geografijom mogla bi da radiš kao profesor ili nastavnik geografije, geograf, demograf, turizmolog, u zavisnosti od smera koji bi izabrala. Da li ti već studiraš obzirom da si za školu napisala PMF u Kosovskoj Mitrovici? Na njihovom sajtu je napisano za šta taj fakultet osposobljava i gde bi studenti po završetku mogli da se zaposle. Sa njihovog sajta: 

 Zapošljavanje geografa može se ostvariti u raznim opštinskim institucijama, zavodima za urbanizam i projektovanje i drugim radnim organizacijama, sve do republičkog nivoa, odnosno svuda gde je neophodno planiranje prostora za potrebe čoveka. Kroz nastavu na Odseku za geografiju studenti stiču znanja iz oblasti turizma, osnivnih ekonomskih, kulturnoistorijskih i drugih aspekata ovih oblasti, uz obavezno učenje stranih jezika.

 U našoj baz zanimanja možeš pogledati šta sve možeš da radiš sa geografskim fakultetom. Evo linka ka bazi: http://karijera.bos.rs/obrazovanje/drzavni_fakulteti

 Evo i nekih odgovora koji će ti možda biti od koristi da stekneš jasniju sliku o tome čime bi mogla da se baviš po završetku Geografskog fakulteta:

 http://karijera.bos.rs/savetnica/672/da-li-bih-sa-geografskim-fakultetom-mogla-da-putujem-i-budem-turisticki-vodic.html

 http://karijera.bos.rs/savetnica/445/demografija_-ekonomija.html

 

Sliku smo našli ovde.

1786
24.09.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.