Savetnica

Prekvalifikacija u nastavnika likovne kulture

Pitanje:

Završio sam Tehnoloski fakultet, smer dizajn i projektovanje tekstila. Radim u osnovnoj školi sa nepunom normom na određeno vreme, jer u pravilniku o zapošljavanju ne stoji moje zvanje, već diplomirani dizajner tekstila. Da li postoji neki privatni ili državni univerzitet sa kojim može da se dobije rešenje na neodređeno vreme, za nastavnika likovne kulture u osnovnoj školi, ali ukoliko se prizna određeni broj ispita sa mog fakulteta? Ukoliko postoji neki fakultet malo južnije od Beograda, kako bih mogao dao održim posao i da isfinansiram prekvalifikaciju. Unapred hvala.

Odgovor:

Ako sam dobro shvatila, Vi biste želeli da na nekom fakultetu date diferencijalne ispite koji su potrebni da biste dobili zvanje nastavnika likovnog?

U našoj bazi zanimanja možete videti neke od fakulteta sa kojima biste mogli da dobijete ovo zvanje: http://karijera.bos.rs/zanimanja/show_info/33  Obzirom da ste završili Tehnološki fakultet, pitanje je da li uopšte postoji mogućnost za priznavanje ispita i, ako i postoji, koji bi broj diferencijalnih ispita bio. Možete da pogledate predmete na nekom od navedenih fakulteta i uporedite sa predmetima koje ste imali na svom smeru. To bi trebalo da Vam pruži bar približnu sliku o tome da li bi priznavanje ispita moglo da bude moguće. Ipak, da biste zaista znali konkretne informacije o tome, dobro bi bilo da pozovete i raspitate se u Studentskoj službi određenog fakulteta koji bi mogao da Vas zanima, jer svaki fakultet ima različite uslove.

Možete u našoj bazi obrazovanja pronaći fakultete i visoke škole u Srbiji, pa pogledajte da li u nekom određenom gradu koji bi Vama odgovarao, postoji i fakultet sa kojim biste mogli da dobijete zvanje nastavnika likovnog:  http://karijera.bos.rs/obrazovanje/

 

Sliku smo našli ovde.

1022
04.10.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.