Savetnica

Da li defektolozi imaju posla?

Pitanje:

Pozdrav. Htela bih da pitam da li znate kako rade defektolozi. Da li uopće imaju posla? I koliko je to zanimanje dobro? Koji su mi predmeti iz srednje potrebni? I koji predmeti su najbitniji na fakultetu? Hvala unapred :)

Odgovor:

Fakultet na koji misliš više se ne zove Defektološki fakultet, već se sada zove Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Zanimanje defektologa više ne postoji nego se zvanja dobijaju u zavisnosti od smera koji bi završila.  Postoji 6 studijskih programa i možeš ih pogledati na sajtu fakulteta: http://www.fasper.bg.ac.rs/st_osnovne.html  Tu ćeš takođe moći da vidiš i detaljnije o svakom programu.

Predmeti iz srednje škole nisu presudni, jer ćeš se na ovom fakultetu susresti sa gomilom novih, koje nisi učila u srednjoj.

Što se tiče posla, kao i u svakom zanimanju, ima zaposlenih, a i nezaposlenih sa ovim fakultetom. Mesta na kojima bi mogla da radiš takođe zavise od smera koji bi studirala. Ukoliko bi se ti već tokom studiranja uključila u različite vannastavne aktivnosti kao što je volonterizam, seminari, edukacije, i sl. verovatno bi povećala sebi šanse za zaposlenje jednog dana. Ako ti se neki smer posebno dopada, slobodno mi piši, pa ćemo prodiskutovati detaljnije o tome.

Sliku smo našli ovde.

1300
04.10.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.