Savetnica

Gde mogu da radim kao diplomirani pedagog, pošto u školi ne mogu da radim bez mastera?

Pitanje:

Pоštovana, završila sam četvorogodišnje studije na Filozofskom fakultetu, smer pedagogija, status- diplomirani pedagog (OSNOVNE AKADEMSKE SUDIJE, 240 ESB). Međutim, kada sam konkurisala za mesto pripravnika u jednoj osnovnoj školi, dobila sam informaciju da bez MASTERA ne mogu da radim u školi, kao i da osnovne akademske studije ne podrazumevaju status diplomiranog pedagoga. Moje pitanje je - gde mogu da radim sa stečenim obrazovanjem? Hvala!

Odgovor:

Razumem tvoj problem, obzirom da postoje određeni problemi sa novim zakonom i sistematizacijom radnih mesta. Po svemu sudeći, u školama više ne može da se radi sa diplomom osnovnih studija, već samo sa master diplomom. Druge institucije u kojima pedagog može da radi su centri za socijalni rad, domovi za nezbrinutu decu, nevladine organizacije, pogotovo one koje se bave obrazovanjem, instituti gde može da radi kao istraživač.

Više o radnim mestima pedagoga možeš pročitati kod nas u bazi na linku: http://karijera.bos.rs/savetnica/189/gde-sve-moze-da-radi-pedagog.html

2330
11.03.2013
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.