Savetnica

Smer gastronomija na PMF-u u Novom Sadu

Pitanje:

Trenutno pohađam drugu godinu društveno-jezičkog smera u gimnaziji. Znam da je još rano, ali bih voleo da se informišem o Gastronomskom falkutetu u Novom Sadu. Zanima me koji su uslovi za upis, šta se polaže na prijemnom, koliko učenika primaju i da li je uopšte moguće upisati Gastronomski fakultet sa završenom gimnazijom? Ja nisam uspeo da pronađem ništa konkretno o tom smeru pa sam rešio da se obratim vama. Pored ovih mojih pitanja značila bi mi bilo koja dodatna informacija o ovom smeru. Hvala vam unapred.

Odgovor:

Iako ima još vremena za razmišljanje o studiranju, super je što si ranije počeo da se raspituješ o mogućim opcijama. Smer gastronomija postoji u Novom Sadu, tačnije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, u okviru smera menadžment, gde je jedan od izbornih modul Organizator gastronomske delatnosti. Studije su koncipirane tako da traju tri godine,  a zatim se opredeljuješ za master studije, koje traju dve godine. Moguće je sa završenom gimnazijom upisati ovaj fakultet, a za prijemni se koriste udžbenici korišćeni u gimnaziji.

U nastavku možeš pogledati studijske predmete željenog smera, za 2012. godinu: http://www.dgt.pmf.uns.ac.rs/dokumentacija/turizmolog2012.pdf

Takođe, na linku: http://www.dgt.pmf.uns.ac.rs/page.php?40 možeš videti šta je sve potrebno za prijemni ispit.

5445
23.07.2013
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.