Pitanje savetnici

Kako da se najlakše pripremim za prijemni na Elektrotehnički faks, a treća sam godina?

Kako da se najlakše pripremim za prijemni na Elektrotehnički faks, a treća sam godina?

2131
pre 12 godina

Odgovor savetnice:

Za upis na ETF polaže se prijemni iz matematike ili fizike, ili oba predmeta pa se bira bolji rezultat. Samo za smer softversko inženjerstvo polaže se samo matematika. Moguće je da to već znaš. Na sajtu ETF-a imaš oblasti koje su obuhvaćene prijemnim, kao i literaturu iz koje bi trebalo da se spremaš. S obzirom na to da si ti još uvek na trećoj godini, imaš vremena da pogledaš to i sam počneš lagano da se spremaš, ako je to tvoj konačan izbor.

Postoje i programi pripreme za prijemni. Jedan je na samom ETF-u i vode ga profesori i asistenti tog fakulteta, plaća se, ove godine 19.470,00 ako se plaća odjednom ili na rate 21,830.00. Počeo je 7. novembra, ali ti bi svakako tek sledeće godine krenuo na te pripreme. Takođe, u "V beogradskoj gimnaziji" postoje časovi pripreme svake godine. Ona se nalazi u ulici Ilije Garašanina 24. Za više informacija morao bi da nazoveš školu ili da prošetaš do nje i raspitaš se.

S obzirom na to da si na vreme krenuo da razmišljaš, ja ti preporučujem da na sajtu, evo linka prijemni.etf.bg.ac.yu, pogledaš šta to sve treba da naučiš za prijemni i iz kojih knjiga i možeš sam da počneš lagano da se spremaš. Ako, slučajno, do sledeće godine shvatiš da ti ne ide da se sam spremaš, uvek imaž opciju da se prijaviš na neki od ovih programa pripreme za prijemni.