Pitanje savetnici

Sedmi sam razred, ne znam šta da upišem.

Hejj.:) 7. sam razred, jako dobro mi ide fizika, a ni matematika ne ide loše. Uvek pronađem nešto kako lakše da razumem neki zadatak. Engleski jako loše znam, ali jako dobro znam srpski, pogotovio pisanje sastava. Volim iznenadjenja, izazove, i jako sam tvrdoglava i uporna osoba. Vrlo dobro ubedjujem ljude i spremna sam da uradim sve da dobijem što poželim, na bilo koji način. Ne znam šta da upišem, razmišljala sam o Vojnoj ili Matematičkoj

gimnaziji i jako dobro pregovaram. Hvala unapred!

364
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Hajde da pokušam ovde da ti odgovorim na sva pitanja odjednom :) Poslala sam ti informacije o tome šta ti je potrebno za zanimanje carinika.

Super je što si svesna svojih boljih i lošijih strana i što znaš šta ti dobro ide, a šta malo slabije. Ako si i dalje u nedoumici oko toga koju bi srednju školu upisala, možda će ti pomoći naši testovi ličnosti, veština i obrazovanja koje možeš pronaći na našem portalu BOŠ Karijera. Kada uradiš testove, sistem će ti preporučiti određena zanimanja koja su u skladu sa tvojim rezultatima testova. 

Takođe, korisne informacije o izboru zanimanja možeš da pogledaš i u Vodiču za osnovce

Vojna gimnazija je specifična. Ako nisi sigurna, dobro razmisli koliko si spremna na taj izbor. Bila bi u internatu, postoji stroga disciplina, dolasci i odlasci van gimnazije u određeno vreme, vojne vežbe po terenima u svim vremenskim uslovima, nakon toga bi morala da nastaviš školovanje na Vojnoj akademiji... To je izbor koji se pravi za ceo život i zahteva više odricanja nego bilo koja druga srednja škola. 

Razmisli u kojim predmetima najviše uživaš, koji ti ne padaju teško da ih učiš. Možda možeš i da popričaš sa školskim psihologom, da ti pomogne pri izboru.