Pitanje savetnici

Ne znam šta da upišem, ali znam da neću prirodne nauke

Poštovanje, završavam 4. godinu ekonomske i još ne znam šta ću upisati, inače odličan sam đak, vukovac! U panici sam, pa bih molila za brz odgovor. Znam šta ne želim, a to su prirodne nauke. Kreativna sam i maštovita, pa bih to da iskoristim. Volim da putujem i učim jezike. Ne želim da budem vezana za kancelariju, želim nešto dinamično i koliko toliko zabavno! Radila sam testove ličnosti, a oni su mi rekli ono što već i sama znam! Da li vi znate neki fakultet koji će mi ispuniti očekivanja, gde ću moći da iskoristim svoje osobine? Hvaaaaaaaala unapreeed.

886
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Volela bih da ti kažem "taj i taj fakultet je za tebe", ali nažalost, nije to baš tako lako. Super je što si vukovac i što nosiš maksimum bodova iz škole. U prinicipu, na svakom društvenom fakultetu možeš da iskoristiš svoje osobine ukoliko to želiš. Danas se na svakom poslu očekuje da poseduješ mnogo širi spektar veština nego što je to nekada bilo. Putovanja, učenje jezika i rad van kancelarije zavise od radnog mesta na kom si zaposlena i posla kojim se baviš. 

Rekla si da si već radila testove ličnosti, ali bih ti ja preporučila da uradiš naše testove ličnosti, veština i interesovanja na portalu BOŠ Karijera. Kada uradiš sva tri testa, sistem će ti ponuditi određena zanimanja koja su u skladu sa tvojim rezultatima i moći ćeš da pogledaš šta svako zanimanje podrazumeva i kakav je opis posla. Možda će ti to pomoći da stekneš jasniju sliku čime bi želela da se baviš i šta bi bilo najbolje da upišeš.

Ako budeš htela, možemo kada budeš dobila rezultate da pokušamo zajedno da dođemo do najboljeg rešenja.