Savetnica

Zvanje mi je strukovni ekonomista, šta bih mogao dalje da upišem?

Pitanje:

Poštovanje. Završio sam Visoku turističku školu, 3 godine, i zvanje mi je strukovni ekonomista i imam ostvarenih 180 bodova. Ne znam šta bih mogao dalje da upišem. Razmišljao sam o Fakultetu za međunarodnu ekonomiju i Fakultetu za poslovne studije. Da li mi možete reći bilo kakav savet, molim Vas, šta bih mogao da upišem dalje, za turizam nešto nisam previše zainteresovan jer mislim da nema posla. Srdačan pozdrav.

Odgovor:

Priznavanje ispita i diploma, tim i odluka o nastavku školovanja zavise od fakulteta do fakulteta, svaki ima drugačije standarde, i najtačnije informacije ćeš dobiti na fakultetu koji te zanima. Ono što znam je da je veća verovatnoća da ćeš moći da nastaviš školovanje na nekom privatnom fakultetu, jer državni uglavnom ne dozvoljavaju nastavak školovanja bez polaganja diferencijalnih ispita. Moguće je da bi mogao da upišeš dalje specijalizaciju ili četvrtu godinu na nekom od dva fakulteta koja si naveo, jer bi trebalo da je plan i program za studije stukovne ekonomije sličan kao na ovim fakultetima. Ipak, preporučila bih ti da ih pozoveš telefonom ili se raspitaš direktno u studentskoj službi fakulteta koji su uslovi za upis. 

 U našoj bazi pogledaj sve fakultete u Srbiji, pa porazmisli koji su ti interesantni i kontaktiraj ih. Kada budeš imao sve informacije, moći ćeš da uporedeš uslove i lakše odlučiš koji ti najviše odgovara.

1418
14.04.2014
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.