Savetnica

Koja je razlika između osnovnih akademskih studija i integrisanih osnovnih i master akademskih studija arhitekture?

Pitanje:

Zanima me, šta su to integrisane osnovne i master akademske studije (arhitekture). Tačnije, koja je razlika između osnovnih akademskih studija i integrisanih osnovnih i master akademskih studija arhitekture?

Odgovor:

Vidim da su integrisane studije u procesu akreditacije, što bi trebalo da znači da čekaju da se procedura završi kako bi program bio priznat i da bi studenti mogli po završetku da dobiju zvanje master. Šta je akreditacija možeš videti ovde.

Integrisane studije znači da traju 5 godina, u ovom slučaju su spojene diplomske i master studije, pa odmah po završetku školovanja dobijaš naziv master diplomirani inženjer arhitekture.

Osnovne akademske studije arhitekture traju 3 godine, i nakon njih dobijaš zvanje inženjer arhitekture. Nakon toga biraš da li ćeš nastaviti još dve godine mastera, kako bi dobila zvanje master diplomirani inženjer arhitekture. 

Dakle, integrisane studije su za one studente koji su sigurni da žele zvanje mastera i da će studirati 5 godina. Osnovne akademske su za one koji nisu sigurni da li će nastaviti master. 

Preporučila bih ti da pozoveš studentsku službu fakulteta kako bi proverila dokle su stigli u procesu akreditacije. Broj telefona je: +381 11 3370199

 

11827
25.04.2014
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.