Savetnica

Da li je grafičko inženjerstvo i dizajn na FTN-u u Novom Sadu dobar smjer? Da li je perspektivno zanimanje? Gdje mogu posle da radim?

Pitanje:

Da li je grafičko inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu dobar smjer? Da li je perspektivno zanimanje? Gdje mogu posle da radim? Hvala.

Odgovor:

Grafičko inženjerstvo i dizajn je oblast koja, pored grafike i dizajna, obuhvata još neke nauke, kao što su računarstvo, elektronika, ekonomija, menadžment i dr. Ta oblast postaje sve rasprostranjenija i traženija, posebno u poslednjih nekoliko godina. Pored teorijskog znanja, koje stičeš na svakom fakultetu, u toku studija stičeš i praktične veštine koje ti pružaju mogućnost da se i samostalno baviš poslovima u struci. To je zaista perspektivno zanimanje, jer po završetku možeš da radiš na različitim mestima, nekoj npr. firmi, istraživačkim institucijama ili u bilo kojoj organizaciji koja se bavi tehnologijama ove struke. Uglavnom se mladi koji se odluče za ovaj ili neki sličan smer, još tokom studija angažuju volonterski, ili rade neke honorarne poslove kako bi stekli radno iskustvo i olakšali sebi zaposlenje jednog dana.

Ovde možeš videti internet prezentaciju Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn i ovde detaljnije o mogućnostima zaposlenja.

1248
23.05.2014
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.