Savetnica

Želim da upišem srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Da li mi treba neki poseban upis uz preglede lekara ili samo upišem na listu želja?

Pitanje:

Uskoro završavam osnovnu školu i želim da upišem srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Sada me zanima da li treba neki poseban upis uz preglede lekara godinu dana pre nego što završim osmi ili da samo napišem na listi želja ovu školu?

Odgovor:

Srednja škola unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici više ne postoji. To je sada Centar za policijsku obuku i nastava traje godinu dana. Uslove za upis u Centar možeš pogledati ovde. Kao što ćeš videti, da bi konkurisala moraš da imaš završenu srednju školu u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju i ne manje od 18 godina. 

Pretpostavljam da imaš neke rezervne opcije koje se tiču srednje škole. Ukoliko zaista želiš da budeš policajac, možeš da konkurišeš za upis u Centar po završetku školovanja. Tada ćeš već imati i mogućnost da konkurišeš možda za Kriminalističko-policijsku akademiju ili neki drugi fakultet.

 

10680
29.10.2014
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.