Pitanje savetnici

Učenje za ispite

Zdravo. Ja sam prva godina fakulteta Prava, pa sam odlučila da učim za ispite ekonomija, istorija i sociologija. Htela sam od vas savet kako ove predmete da učim. Da li može paralelno ili jedan po jedan? Do ispita je dva

meseca. Imate li neki savet kako za dva meseca da učim za ispit, da li mogu za dva meseca da učim 3 predmeta ili je to mnogo? Hvala.

943
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Ako sam dobro razumela, tvoja najveća dilema jeste da li i kako da učiš za tri ispita u dva meseca. Kako je najbolje učiti je dosta individualna stvar, tako da nešto što odgovara nekom drugom ne mora da odgovara i tebi. Možda bi mogla da razmisliš o tome šta ti je do sada odgovaralo pri učenju i kako si postizala najbolje rezultate. Ukoliko odlučiš da spremaš više predmeta koji imaju sličan sadržaj u isto vreme, dobro je da pokušaš da razdvojiš materijal koji učiš, bilo tako što ćeš praviti pauze između učenja ili tako što ćeš uporediti gradivo i uočiti razlike. Takođe, ono što bi ti možda značilo jeste da pogledaš različite materijale o učenju i studiranju koje možeš naći ovde:
Uputstvo za učenje, Pedagoško društvo Srbije

Nedavno smo imali slično pitanje, i možda ti taj odgovor takođe pomogne a možeš ga pročitati OVDE.