Pitanje savetnici

Veterinarski fakultet u Beču

Da li je moguće upisati Veterinarski fakultet u Beču nakon završene srednje medicinske škole u Banjaluci? Hvala unaprijed.

1628
pre 8 godina

Odgovor savetnice:

Kada imaš nedoumicu u vezi sa time da li ispunjavaš uslove za upis, uvek je dobro da to proveriš sa službom fakulteta. U zavisnosti od uslova za upis, razlikuje se i priznavanje diploma. Na sajtu programa koji te interesuje (a koje možeš pogledati ovde - http://www.vetmeduni.ac.at/en/studies/), možeš pogledati koji su postavljeni uslovi za upis. Ukoliko tu ne možeš da pronađeš informacije koje su ti potrebne, možeš da kontaktiraš osobe zadužene za studentska pitanja (a koje možeš pronaći ovde http://www.vetmeduni.ac.at/en/studies/contact-persons/). Ono što bi najverovatnije bilo potrebno da dostaviš zaduženim osobama jeste prevedeni spisak predmeta srednje škole.

Prema informacijama sa sajta, navedeni uslovi za upis su isti za sve prijavljene kandidate, sa tim da kandidati koji su završili prethodno školovanje u zemlji koja nije članica Evropske Unije, moraju da ispune i dodatne uslove, o kojima se možeš dodatno informisati na ovoj adresi http://wissenschaft.bmwfw.gv.at/home/studies/enic-naric-austria/general-recommendations-concerning-recognition/. Takođe, važno je da znaš i da su osnovne studije na nemačkom jeziku, to jeste da se naglašava da su samo master programi i programi doktorskih studija ponuđeni na engleskom jeziku.