Pitanje savetnici

Da li sa diplomom Pravnog fakulteta i Fakulteta bezbednosti mogu da radim kao kriminolog?

Zdravo! Zanima me da li sa diplomom pravnog fakulteta u NS, smer unutrašnjih poslova mogu da radim kao kriminolog ili slične poslove? Isto pitanje i za Fakultet bezbednosti u Beogradu. Unapred hvala, pozdrav!

2518
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

 

Hvala tebi na pitanju, na ovom LINKU možeš videti sve informacije o zanimanju kriminalističara/ke. Kao što možeš videti za bavljenje ovim zanimanjem potrebno je da prethodno završiš Fakultet bezbednosti ili Kriminalističko- policijsku akademiju. Takođe nakon završenog smera unutrašnji poslovi pri Pravnom fakultetu možeš da radiš kao: Pravnica u državnim ustanovama, privatnim i državnim firmama, nevladinim organizacijama, advokatskim kancelarijama, Advokatska pripravnica u advokatskim kancelarijama, Kriminalističarka u policiji, Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ministarstvu finansija, Ministarstvu obrane ili Ministarstvu pravde. 
Predlažem ti da i u našoj bazo odgovora pogledaš pitanja koja se odnose na kriminalistiku:
Tako da moj odgovor je potvrdan nakon studija na Fakultetu bezbednosti ili Pravnog fakulteta u novom sadu možeš da se baviš kriminalistikom, a takođe poglledaj i studije na Kriminalističko- policijskoj akademiji koje su najbliže ovom zanimanju.