Savetnica

Poštovana, da li sa osnovnim strukovnim studijama Kriminalističko-policijske akademije mogu da se zaposlim kao inspektor u policiji? Unapred hvala.
Da li možete malo tačnije da mi objasnite šta je potrebno spremati za prijemni za modul grafički dizajn na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, osnovne studije? Volela bih da pokušam, ali ne znam šta znači rad iz oblasti plakata, utilitirane grafike, oblikovanje knjige i pismo i tipografija? Hvala unapred!
Da li je moguće raditi kao šumar sa srednjom školom?
Poštovani, možete li mi reći ima li na Kriminalističko-policijskoj akademiji matematike? Hteo bih da se školujem za inspektora, ali matematika mi je nerešiv problem.
Hvala na odgovoru. Zanima me još i da li sa vanrednim školovanjem ili prekvalifikacijom mogu da upišem Medicinski fakultet u Austriji?
Poštovana, pre svega želela bih da Vas mnogo pozdravim i da Vam se zahvalim što ste toliko ljubazni da odgovarate na sva naša pitanja i time nam zaista pomažete. Možete li mi reći nešto o prehrambenoj tehnologiji? Kakva je perspektiva sa tim zanimanjem? Šta zapravo radi prehrambeni tehnolog? Kakvi su uslovi na radnom mestu? Unapred sam Vam zahvalna.
Zanima me brodogradnja na Mašinskom fakultetu, pa ako možete da mi kažete kada se bira i da li spada u smerove ili ne.
Zdravo još jednom :D Odlučila sam se za Pravni fakultet u Novom Sadu, smer unutrašnjih poslova, pošto mi to nekako ima najviše veze sa bezbednošću a i blizu mi je :) Pa je moje pitanje, pošto ću iz škole nositi nekih 36,5 bodova u najgorem slučaju i male su šanse za budžet na tom smeru, da li bih mogla da upišem opšti smer, pa da se recimo u drugoj godini prebacim na SUP? Hvala Vam do neba još jednom.
Želim da upišem Medicinski fakultet u Novom Sadu, smer za strukovnu medicinsku sestru. Zanima me da li posle tog fakulteta mogu da upišem specijalističke studije na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu?
Poštovani, da li mogu da upišem psihologiju ili sociologiju ako sam završila Ekonomski fakultet još 1996. godine, i ako mogu, kako? Da li bi to bilo od početka ili bi moglo nekako drugačije. Molim za odgovor i hvala unapred.
Dobar dan. Prva sam godina na visokoj školi za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu. Zanima me, da li posle završene škole mogu nastaviti studije na Filozofskom fakultetu, smer psihologija?
Druga sam godina smera prehrambeni tehničar. U prvoj godini sam prošla odlična, a i sada imam sve petice. Oduvek me je zanimala medicina i to mi je životna želja. Zanima me da li ako idem vanredno u medicinsku školu ili se prekvalifikujem, da li mogu da upišem Medicinski fakultet?
Ako upišem Pravni fakultet da li ću posle njega moći da se zaposlim kao inspektor za krvne delikte ili mi treba magistar neki?
Zanima me kakav je studentski život u Novom Sadu u odnosu na studentski život u Beogradu. Takodje bih volela da znam koji je od ova dva univerziteta bolji (konkretno me zanima Filozofski fakultet, smer psihologija). Da li izmedju ova dva univerziteta postoji neka veća, značajnija razlika? Hvala :)
Veliki pozdrav! Četvrta sam godina gimnazije opšteg smera i još nisam odlučila šta da upišem. Razmišljala sam o farmaciji, ali je fakultet prilično težak, a većina, čak kažu 90% završi radeći u apoteci posao koji velikim delom može da se radi i sa srednjom faramaceutskom školom. Kakve su šanse za farmaceute da dobiju neki drugi posao osim da rade u apotekama? Je li farmaceutski poziv zapravo samo apotekarstvo? Takodje sam razmišljala i o biologiji. Kakva je situacija sa biolozima? Ili da ipak gledam više tehničke fakultete, ja sam izraziti prirodnjak tako da ne mogu baš da odlučim šta me najviše privlači. Molim Vas za savet, već bi trebalo da počnem prijemni da spremam, a ne znam šta da upišem.
Poštovana..Ove godine sam upisala Filozofski fakultet, smer sociologija, ali bih želela da se prebacim na Političke nauke, smer za Socijali rad i socijalnu politiku..Zanima me da li postoji mogućnost prebacivanja, ili mora da se polaze prijemni sledeće godine?
Maturantkinja sam gimnazije prirodno-matematičkog smera. Zanimaju me matematika, biologija i psihologija. Jedna od opcija upisa mi je FTN u Novom Sadu i dvoumim se između elektrotehnike i biomedicinskog inženjerstva. Program biomedicinskog inženjerstva je dosta nov i pokušavala sam na internetu da nađem da li u Srbiji postoje neke firme koje zapošljavaju biomedicinske inženjere, pa kako nisam našla, imala sam potrebu da vam se obratim da me uputite ako ste upoznati sa tim. Ne bih volela da uzaludno učim, a nije mi namera da odmah idem iz zemlje posle fakulteta... Sa druge strane, posle prve opšte godine na elektrotehnici se biraju neka od četiri ponuđena modula i jedan od njih je sistemi i signali koji se delom bavi biomedicinom, pa mislim da je to možda bezbolnija opcija ako bih išla ovim putem. Pored toga, jako je mala razlika u predmetima, jer na biomedicini su samo specifikovaniji predmeti sa elektrotehnike. Druga opcija su mi studije psihologije, iz razloga što imam diplomu sa takmičenja koja bi mi olakšala upis na fakultet, ali sam razmišljala i o logopediji. Verujem da će vas zbiniti ovaj sklop zanimanja, jer u mojoj glavi to ne izgleda toliko konfuzno. Volela bih da vidim mogućnosti svakog od njih, za koje možda nisam znala, kako bih donela konačnu odluku.
Zanima me kakav je studentski život u Novom Sadu u odnosu na studentski život u Beogradu, takođe bih volela da znam koji je od ova dva univerziteta bolji (konkretno me zanima filozofski fakultet, smer psihologija). Da li između ova dva univerziteta postoji neka veća, značajnija, razlika? Hvala:)
Zdravo :) Četvrta sam godina Gimnazije-društveno jezickog smera i u nedoumici sam sta da upišem. Zanimaju me žurnalistika, komunikacije sa javnošću i biologija. Međutim, teško mi je da se odlučim jer prva dva fakulteta postoje samo u Nišu i Beogradu, što je daleko od mesta gde ja živim, a biologiju mogu da studiram u gradu koji mi je najbliži. Inace sam 5.00 i želela bih da se bavim novinarstvom pa bih da pitam da li je moguće baviti se novinarstvom a završiti neki drugi faks i koji to? Hvala unapred na odgovoru :)
Pozdrav! Upisujem drugu godinu prava ali me u poslednje vreme jako zanima Specijalna rehabilitacija i edukacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju. Da li postoji master ili nesto tako u vezi toga što bi mogla upisati posle prava, u Srbiji ili okolnim zemljama? Hvala unapred!
Pronađi odgovor
Koristi latinične karaktere:č, ć, š, ž, đ
Ne možeš da pronađeš odgovor? Postavi pitanje savetnici.

EU flag
Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.