Savetnica

Da li je teško upisati skandinavistiku ili japanski jezik u Beogradu?

Pitanje:

Brzo pitanje pa se nadam da Vas neću namučiti puno. Zanima me da li je teško upisati skandinavistiku ili japanski jezik u Beogradu? Kakav bih prosek otprilike trebalo da imam da bih upala makar na samofinansiranje? Hvala unapred.

Odgovor:

Hvala na pitanju.

Kako bi se više informisala o uslovima i rezultatima upisa na osnovne studije skandinavistike ili japanskog jezika predlažem ti da pogledaš:

Konkurs za upis na Filološki fakultet od prošle godine i Preliminarnu rang listu sa prijemnog ispita od prošle godine.

Na žalost ne mogu ti dati konačan odgovor da li je teško upisati, rang lista je svake godine drugačija zavisi i od težine prijemnog ispita, od broja prijavljenih kandidata, kao i  od tvoje pripremljenosti. Neki smerovi su više neki manje popularni pa je tako na primer anglistika popularnija među mladima nego skandinavistika.

Svakako ti predlažem da vredno učiš u srednjoj školi, pored toga što ćeš imati više poena za prijemni ispit, razvićeš radne navike koje će ti biti od velike pomoći za dalje školovanje i učenje. Takođe važno je da i na vreme kreneš da se pripremaš za prijemni ispit, kako bi ostvarila što bolje uspeh. Na portalu: http://fakulteti.edukacija.rs/ možeš da saznaš više o prijemnim ispitima i testovima od prošlih godina koji ti mogu pomoći u pripremi gradiva.

1345
02.03.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.