Pitanje savetnici

Smer Javna uprava na Akademiji strukovnih poslovnih studija

Poštovani, završio sam gimnaziju ove godine, ali nisam znao šta da upišem. Planiram studije sledeće godine. Zainteresovao sam se za smer "Javna uprava" na Akademiji poslovnih strukovnih studija (nekadašnja Beogradska otvorena škola - Boš, koja je i osnivač ovog internet projekta). Zanima me koliko se prima studenata na ovom smeru i koliko se razlikuje od osnivnih studija prava na Pravnom fakultetu? Prvi put se susrećem sa zvanjem "strukovni pravnik", pa ne znam koliko je to dobro radi pronalaska posla. I zanima me kakve su mogućnosti zapošljavanja?

Srdačan pozdrav.

1867
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Mislim da je došlo do male zabune. :) Akademija poslovnih strukovnih studija je nekadašnja Beogradska poslovna škola – Visoka škola strukovnih studija, a Beogradska otvorena škola, koja je iosnovala portal BOŠ karijera, je nevladina organizacija koja se, između ostalog bavi i obrazovanjem. :)

Što se tiče tvog pitanja, Akademija poslovnih strukovnih studija je trogodišnja viša škola, što znači da se od Pravnog fakulteta razlikuje prvenstveno po trajanju studija, s obzirom da na Pravnom fakultetu studije traju četiri godine. Neko od tvojih vršnjaka je imao sličnu dilemu u vezi sa ovim smerom, pa će ti možda značiti da pročitaš odgovor, koji ćeš pronaći ovde.