Pitanje savetnici

Da li bih mogla da nastavim studije na Medicinskom fakultetu?

Dobar dan. Završila sam Višu medicinsku školu u Svajcarskoj, u Bernu, pa sam htjela da Vas pitam da li bih mogla nastaviti studije na Medicinskom fakultetu. Radim u jednoj klinici u Bernu.

691
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si odlučila da nastaviš sa školovanjem. :)

Ukoliko želiš da upišeš Medicinski fakultet u Beogradu, to je moguće, s tim da bi počela sa studijama od početka. S obzirom da već imaš i praktično iskustvo, verujem da bi ti dosta olakšalo same studije. :). Postoji mogućnost i da upišeš ovaj fakultet kao strani student, i da pohađaš nastavu na engleskom jeziku, a ukoliko imaš i srpsko državljanstvo, možeš polagati prijemni ispit na srpskom jeziku. Uvek možeš da kontaktiraš studentsku službu fakulteta, koja će ti dati precizne informacije. Njihov kontakt ćeš pronaći ovde. Takođe, u našoj bazi fakulteta ćeš pronaći i druge državne medicinske fakulteta, te možeš da istražiš koji uslovi za studije tebi najviše odgovaraju. 

U Beogradu postoji i Visoka zdravstvena škola strukovnih studija, gde postoje programi specijalističkih strukovnih studija, koji bi takođe možda bili interesantni, s obzirom na tvoje praktično iskustvo. Više o tome ćeš pronaći ovde. Pored toga, ukoliko se odlučiš za ovu opciju, postoji mogućnost da ćeš morati da nostifikuješ svoju diplomu, odnosno da dobiješ potvrdu o priznavanju tvoje diplome kako bi ovde nastavila sa studijama.