Pitanje savetnici

Interesuje me zanimanje menadžera ljudskih resursa

Poštovani, polako počinjem da razmišljam o srednjoj školi i zanimanjima kojim bih mogla da se bavim. Interesuje me zanimanje menadžera ljudskih resursa. Da li bih mogla nakon srednje ekonomske škole da upišem neki fakultet i da tako dođem do tog zanimanja? I koji fakultet bih trebalo da upišem?

675
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Super je što si već sada prepoznala šta je ono što te interesuje i čime bi volela da se baviš. :)

Više informacija o tome kako izgleda zanimanje menadžera ljudskih resursa ćeš pronaći ovde. Videćeš da je tu navedena i lista fakulteta koji pripremaju za ovo zanimanje, i sve fakultete koji su tu navedeni u ovom trenutku bi mogla da upišeš nakon završene srednje ekonomske škole. 

Ono što je važno da znaš je da ovi fakulteti, tj njihovi smerovi pripremaju za zanimanje menadžera ljudskih resursa ali ne garantuju da ćeš i dobiti ovaj posao odmah nakon završetka fakulteta. Ukoliko se odlučiš za studije ekonomije ili npr. psihologije, važno je da se već tokom studija uključiš u različite prakse u oblasti ljudskih resursa i na taj način stekneš i iskustvo ali i bolji uvid i samo zanimanje. 

Imaš još sasvim dovoljno vremena da odlučiš koji je fakultet dobar izbor za tebe. Možeš da razmisliš o tome koji od fakulteta odgovara tvojim interesovanjima, da li ti više leže društvene nauke, ili možda si više usmerena ka humanističkim naukama, i tako dalje. Kada za to dođe vreme, možemo i zajedno da prodiskutujemo o nekim fakultetima i o tome šta sve možeš da učiniš kako bi došla do pozicije menadžera ljudskih resursa. :)