Pitanje savetnici

Koliko tesko je upasti na produkciju audio-vizuelnih medija na akademiji umetnosti u ns?

Ćao, već neko vreme me zanima produkcija i volela bih da probam da upišem Akademiju umetnosti u Novom Sadu(četvrta sam godina) ali nemam nikakvog iskustva. Pa me zanima koliko teško je upasti i kako bi mogla najbolje da se pripremim.

254
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Kao najbolji “repcept” za uspešno položen prijemni je svakako adekvatno informisanje i dobra organizacija vremena za učenje :). U skladu sa tim, na linku ovde možeš da se informišeš o tome kako izgleda prijemni ispit za departman koji tebe interesuje. 

Sa druge strane, jako je važno i da iskoristiš mogućnosti koje sama Akademija nudi, u smislu otvorenih vrata, konsultacija sa studentima, i dobijanje informacija iz prve ruke. Takođe, na društvenim mrežama takođe možeš da kontaktiraš nekoga od studenata ko sa tobom može da podeli informacije o tome kako se najbolje pripremiti za prijemni

Što se tiče same Akademije, činjenica je da malo studenata upisuje ovaj smer svake godine, ali to svakako ne znači da je nemoguće upisati željeni smer. Prema podacima koje sam pronašla, ove godine je bio otvoren čak i drugi upisni rok, što znači da je ostalo nekoliko neupražnjenih mesta nakon prvog upisnog roka. Važno je samo da iskoristiš sve moguće resurse, i u smislu gde možeš da se informišeš, i ko može da ti pomogne oko pripremne prijemnog ispita, i da pokušaš da dobro isplaniraš sve svoje obaveze.