Pitanje savetnici

Želim da upišem ekonomsku školu, ali mi ne ide matematika?

Završavam osmi razred i želim da upišem ekonomsku školu, smer finansijski administrator. Da li ima mnogo matematike? To mi je jedini problem, jedino mi to ne ide. Za drugu želju bih stavila IT, a za ostale želje nemam ideju. Nakon srednje bih želela da studiram pravo. Koju školu bi mogli da mi preporučite, volim društvene nauke. Srdačan pozdrav.

258
pre 11 meseci

Odgovor savetnice:

Kada je u pitanju smer finansijski administrator, matematika se uči u sva četiri razreda. Ukoliko ti sada ne ide matematika, to ne znači da u međuvremenu, uz uložen trud i rad, nećeš napredovati i ovladati matematikom, pogotovo ako je matematika jedini predmet koji te sprečava da upišeš ovaj smer. Dakle, ukoliko ti se sviđaju svi ostali predmeti, verujem da ćeš ukoliko se potrudiš, da savladaš i matematiku, koja ti za sada ne ide. 

Što se tiče Pravnog fakulteta, opis poslova kojima bi se bavila nakon diplomiranja možeš pronaći ovde, dok studijski program možeš pronaći ovde.

Ukoliko ti ove informacije nisu pomogle, na našem sajtu možeš odraditi testove osobina, veština i sposobnosti koji ti mogu pomoći da bolje spoznaš svoja interesovanja i pronaći bazu zanimanja u kojoj možeš pronaći opise različitih poslova koji ti mogu pomoći pri izboru čime bi želela da se baviš u životu.