Pitanje savetnici

Dilema oko fakulteta

Završila sam 3.godinu srednje Medicinske skole, počela sam da razmišljam šta da upišem, moja najveća želja je da upišem Pedagoski smer ucitelj, ali svi u mojoj okolini su protiv toga zbog toga što je teško da se zaposlim nakon tog fakulteta. savetuju mi da nastavim nakon srednje medicinske medicinski fakultet ili farmaceutski, mene to baš i ne privlači, i sada ne znam sta da radim? Da li nakon pedagoškog fakulteta može da se radi na još nekim mestima sem u skoli i ako bih ja najviše volela da radim u školi sa decom?

189
pre 9 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Razumem da ljudi u tvom okruženju žele da ti daju savet, međutim, treba da imaš na umu da su karijere različite i da ako je neko uspeo nešto u svojoj ne znači da će to biti slučaj sa tobom. S obzirom na to da svako od nas provede pola dana na poslu, bilo bi dobro da za to vreme radiš ono što voliš i što te ispunjava. 

Što se tiče Učiteljskog fakulteta – studijski program za obrazovanje učitelja u Beogradu možeš pronaći ovde, dok više informacija o Pedagoškom fakultetu u Vranju možeš pronaći ovde. 

Pored držanja časova u školi, kao i privatnih časova (iz matematike, srpskog...) i rad u produženom boravku, možeš osnovati svoju školicu sporta, crtanja, slikanja, privatni produženi boravak... Ukoliko te zanima, u Regionalnoj agenciji za razvoj i evropske integracije u Beogradu nude besplatne obuke za početnike u biznisu i mlade preduzetnike kao i usluge mentoringa koje ti mogu pomoći pri osnivanju sopstvenog biznisa.

Na kraju, informacije o studijskom programu Medicinskog fakulteta možeš pronaći ovde, dok informacije o studijskom programu na Farmaceutskom fakuletu možeš pronaći ovde.

Želim ti svu sreću!