Pitanje savetnici

Socijalni rad Filozofski Fakultet u Novom Sadu

Zdravo! Trenutno sam 4. godina gimnazije I htela bih da upisem socijalni rad u Novom Sadu. Zanima me da li ima puno konkurencije, da li je tesko upisati ga I da li je teško upasti na budžet. Takodje ako imate neke dodatne informacije o smamo smer bilo bi mi korisni (tipa da li je težak, interesantan, kakvi su profesori itd...). Hvala u napred!

213
pre 6 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Pre svega, drago mi je što znaš u kom pravcu želiš da se razvijaš! To je važno zato što je naš budući posao mesto gde ćemo provesti većinu svog života. 

Što se tiče konkurencije i mogućnosti finansiranja iz budžeta, niko ti ne može sa sigurnošću reći tačnu informaciju. Svake godine se kandidati za upis menjaju, neki su se spremali jako dugo i to im je prva želja, nekima je to možda alternativa ukoliko ne upadne na neki drugi željeni fakultet, neki su odlučili kasno pa nisu vredno učili i možda se više uzdaju u sreću... Svakako, bilo bi dobro, ukoliko zaista voliš to i ako ti se sviđaju predmeti i opis posla nakon tog fakulteta, da se fokusiraš na sebe, da vredno učiš, jer je to jedini faktor na koji ti možeš da utičeš. Dakle, ukoliko budeš vredna, verujem da ćeš uspeti da upišeš to što voliš. Korisne informacije u vezi ovog smera možeš pronaći na sledećim linkovima: 

Upis na studije: https://www.ff.uns.ac.rs/sr/upis-na-studije/osnovne-studije/informator/socijalni-rad

Nastavni plan i specifikacija predmeta: https://www.ff.uns.ac.rs/uploads/files/Studijski%20programi/2021/OAS/OAS%20sociologija%202021.pdf; https://www.ff.uns.ac.rs/uploads/files/Studijski%20programi/2021/OAS/Specifikacija%20predmeta/specifikacija%20OAS%20sociologija%20sve%20godine.pdf

Opis posla socjjalnog radnika: https://karijera.bos.rs/zanimanja/51/socijalni_a-radnik_ica.html

Ostale informacije o predavanjima i pojedinim profesorima možeš saznati u razgovoru sa starijim kolegama.

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!