Pitanje savetnici

Izbor master studija

Poštovani, Student sam četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta, smer fitomedicina. Već neko vreme razmišljam u kom smeru bih trebala da nadograđujem svoje znanje. Isprva, želela sam da upišem master studije na svom smeru... međutim, dobila sam dosta negativnih komentara od studenata koji su taj master završili. Konkretno, kako se nastava ne održava, nezainteresovanost profesora, kako se zapravo uopšte ništa novo ne nauči,... Sada se pitam koji master bih mogla da upišem (dolaze u obzir i drugi fakulteti, ne mora nužno biti moj fakultet) kako bih proširirla svoje znanje i omogućila sebi put ka što lakšem zaposlenju Takođe, jedno vreme sam se interesovala za smer vinogradarstvo i vinarstvo. Pozdrav!

126
pre 5 meseci

Odgovor savetnice:

Drago mi je što želiš da nastaviš da usavršvaš svoja znanja i veštine i što već razmišljaš kako sebi da olakšaš zapolenje! 

Što se tiče master programa, na našem sajtu možeš pronaći adresar privatnih i državnih visokih škola i fakulteta, gde možeš pronaći sajtove svih visokoobrazovnih ustanova u Srbiji. Sigurna sam da na sajtu nekog od tih fakulteta možeš pronaći master program koji je u skladu sa tvojim interesovanjima. 

Pored toga, kada je u pitanju zaposlenje, jako je važno da si što više aktivna – da volontiraš ili pohađaš praksu. Na taj način stičeš iskustvo, ali se i umrežavaš sa ljudima u toj sfer, što olakšava kasnije proces zaposlenja. 

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!