Pitanje savetnici

Koji fakultet da izaberem

Zdravo.Rasmisljala sam da upisem Dif.Nego nisam sigurna u kom gradu.Isto bih htela da pitam u vezi mastera:Kada bi zavrsila dif na kojim sve fakultetima bi mogla da upisem master?Kako neko moze konkurisati da upise master?

104
pre 1 mesec

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Drago mi je što na vreme razmišljaš o različitim opcijama! 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanju možeš upisati u više gradova:

U Beogradu: http://www.dif.bg.ac.rs/index.php i http://www.dif.bg.ac.rs/mat/upis/informator_2024-25.pdf

U Nišu: https://www.fsfv.ni.ac.rs/

U Novom Sadu: https://www.fsfvns.rs/

Kada je u pitanju master, pored master programa na DIF-u, možeš upisati i master programe na drugim fakultetima, u zavisnosti od toga koji su uslovi konkursa. Na sajtu fakulteta na kom želiš da upišeš master program, možeš pronaći konkurs za upis na master studije, i tu možeš pročitati koji su uslovi za upis. Ukoliko je jedan od uslova završen Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (DIF), onda možeš upisati taj master program.

 U našem adresaru državnih i privatnih visokih škola i fakulteta možeš pronaći sve fakultete u Srbiji, na čijim sajtovima možeš pronaći konkurse za upis i saznati gde možeš upisati master studije nakon završenog DIF-a (to mogu biti fakulteti iz oblasti menadžmenta, marketinga i drugih…)

Na kraju, ovde možeš pronaći neka zanimanja u oblasti sporta koji ti mogu pomoći da se opredeliš u kom pravcu želiš da ideš nakon osnovnih studija. 

Nadam se da sam ti pomogla. Želim ti svu sreću!