Pitanje savetnici

Vazduhoplovni saobraćaj

Zdravo. Planiram da upisem saobracajni fakultet, smer vazduhoplovni saobracaj, ali na vasem sajtu sam nasla samo dva zanimanja koja se tciu toga, pa me zanima da li mozete da mi date jos neku informaciju vezano za tu oblast. Takodje, zaima me kakva je perspektiva na geografskom fakultetu, kakvim sve poslovima mogu da se bavim? Hvala unapred.

66
pre 2 meseca

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom piztanju i izvini što si čekala odgovor.

Što se tiče zapošljavanja sa ovim smerom, diplomcima se omogućava rad u kompanijama koje se bave proizvodnjom aviona, kompanijama koje su vazduhoplovni prevozioci, i na aerodromima. Mogućnosti za zapošljavanje su prilično solidne, s obzirom da takve kompanije imaju veliki broj radnih mesta. Što se tiče inostranstva, program fakulteta je akreditovan, što znači da je priznat, ali mogućnost zapošljavanje ipak zavisi od pojedinačnih država i njihovog tržišta rada. O konkretnim pozicijama i opisima poslova možeš da pitaš nekog profesora na fakultetu ili da saznaš na nekoj od praksi ili volontiranja koja budeš pohadjala tokom studija. 

Što se tiče Geografskog fakulteta, imaš pet smera - Prostorno planiranje, Demografija, Geoprostorne osnovne životne sredine, Geografija i Turizmologija. Neke od opisa poslova možeš pročitati ovde.

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!