Pitanje savetnici

Engleski jezik ili andragogija?

Studiranje Engleskog jezika i književnosti ili Andragogije? Sa kojim fakultetom je lakše pronaći posao, koji ima bolje plate i koji je lakše završiti?

704
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Ono što je karakteristično za obe opcije je da postoji niz različitih zanimanja koje možeš obavljati nakon ovih smerova. :). Sa završenim engleskim jezikom, mogla bi da radiš kao prevodilac, lektor, sudski tumač, nastavnik u školi, i tako dalje. Pored toga važno je da tokom studija pokušaš da stekneš što više praktičnog iskustva, kroz različite prakse i volontiranja, koje će ti pomoći da odabereš čime bi tačno volela da se baviš (ili čime definitivno ne želiš da se baviš :)) i da stekneš praktično iskustvo koje poslodavci danas cene. 

Slična situacija je i sa andragogijom. U zavisnosti od uže oblasti koja te interesuje i u kojoj se budeš usavršavala kroz različite prakse (npr. HR menadžment ili socijalna zaštita) će zavisiti i tvoj budući posao. :). Postoji puno prilika za prakse za studente andragogije, a ukoliko su ti potrebne informacije iz prve ruke od studenata andragogije, možeš posetiti sledeću instragram stranicu -  https://www.instagram.com/andragogija/