Pitanje savetnici

Posao za psihologe i filologe - angliste

Poštovana, Studiram psihologiju i veoma se pronalazim u njoj. Međutim, nedavno sam shvatila da me interesuje i anglistika i da bih želela da je upišem nakon što završim psihologiju. Interesuje me postoji li neki posao koji bi objedinio ova dva zanimanja? Za sada znam da u školi mogu istovremeno da radim kao nastavnik psihologije i engleskog. Unapred hvala!

321
pre 9 meseci

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju!

Drago mi je da si ambiciozna i što želiš da širiš svoja znanja u različitim oblastima. 

Informacije o tome čime se možeš baviti nakon završene anglistike možeš pronaći ovde, dok više informacija o opisu posla psihologa možeš pronaći ovde.

Kada je u pitanju spoj ova dva zanimanja, to može biti rad u nekoj (stranoj ili našoj) marketinškoj agenciji, PR agenciji, štmapi, nevladinoj organizaciji ili u nekoj drugoj međunarodnoj organizaciji u kojoj se podrazumeva da zaposleni dobro vladaju engleskim jezikom. 

Osim toga, kako je danas sve više psihologa, a psiholozi imaju sve više klijenata iz različitih zemalja i sve je neophodnije znanje engleskog jezika kada je u pitanju usavršavanje psihologa, verujem da je na tržištu rada poželjan profesor engleskog jezika u oblasti psihologije. S obzirom na to, možeš da osnuješ sopstveni kurs engleskog jezika koji će se fokusirati na oblast psihologije. 

U tome ti može pomoći Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije koja nudi besplate obuke za početike u biznisu i za mlade preduzetnike, kao i mentoring program. 

Nadam se da su ti ove informacije pomogle. Želim ti svu sreću!