Pitanje savetnici

Šta da upišem? - Lista želja na Filozofskom

upisati neki drugi smer ukoliko ne uspem da upisem psihologiju i da li je potrebno da spremam nesto drugacije, ukoliko mi je alternativa recimo andragogija? I da li se popunjava uopste lista želja i kako to uopste ide na filozofskom? Iskreno se bojim da necu upasti pa bih na vreme da znam da se opredelim i krenem spremati za nesto drugo.Da napomenem da sam vrlo dobar djak.

145
pre 4 meseca

Odgovor savetnice:

Hvala ti na upućenom pitanju! 

Dobra stvar na Filozofskom fakultetu jeste to što možeš da ispišeš listu želja i tako na neki način imaš više alternativa spremanjem samo jednog prijemnog ispita. Dakle, ukoliko želiš da upišeš psihologiju, a kao drugu želju staviš andragogiju, polagaćeš prijemni ispit samo za psihologiju, jer je taj studijski program prvi na listi. Ukoliko ne budeš imala dovoljno bodova da upišeš psihologiju, upašćeš na studijski program andragogija, a ukoliko budeš imala nedovoljno poena za upis, na žalost, ne možeš upisati ni prvu ni drugu želju. Međutim, ukoliko budeš vredno učila i verovala u sebe, verujem da nećeš imati poteškoća i da ćeš upisati neki od ova dva smera. 

Što se tiče liste želja, nju popunjavaš u trenutku kada budeš predavala dokumenta za polaganje prijemnog ispita. U svakom slučaju, bilo bi dobro da odeš do studentske službe fakulteta i tamo se raspitaš o tome, kako bi ti oni dali najtačnije informacije. 

Što se tiče literature za spremanje prijemnog ispita, informacije možeš pronaći ovde.

U nastavku ti ostavljam korisne linkove:

Studisjki program Psihologija: https://www.f.bg.ac.rs/psihologija/program_studija.php?god=5&nivo=0

Opis zanimanja (psiholog/škinja): https://karijera.bos.rs/zanimanja/362/diplomirani-psiholog.html i https://karijera.bos.rs/zanimanja?q=psiholog

Studijski program Andragogija: https://www.f.bg.ac.rs/andragogija/program_studija.php?god=5&nivo=0

Opis zanimanja (andragog/škinja): https://karijera.bos.rs/zanimanja/326/andragog_andragoskinja.html

Nadam se da su ti ove informscije pomogle. Želim ti svu sreću!