Pitanje savetnici

Koji fakultet upisati?

Dobar dan, četvrta sam godina Gimnazije i dvoumim se oko fakulteta. Ne zanima me ništa konkretno, volela bih da radim nešto vezano za društvo, mozda socijalna politika i socijalni rad ali sam čula da se teško nalazi posao, volela bih nešto što ima veze sa komunikacijom sa ljudima.Ne znam šta da radim

633
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Dobro je da si prepoznala neke svoje veštine i interesovanja, to nam može biti polazna tačka. :)

Većina poslova danas podrazumeva komunikaciju sa ljudima, pa hajde da vidimo šta je ono tebi može biti dobra opcija. Da li bi volela da se baviš nekim menadžerskim zanimanjima, koji bi podrazumevali komunikaciju sa klijentima ili saradnicima (to mogu biti zanimanja poput menadžera ljudskih resursa ili PR menadžera), ili si više usmerena na komunikaciju sa ljudima koja bi podrazumevala pružanje podrške (zanimanja poput psihologa, socijalnog radnika, ili defektologa)?

Takođe, da li si razmišljala u kom gradu želiš da nastaviš svoje školovanje? To takođe može biti važan faktor za odabir :)

U našoj bazi zanimanja možeš pronaći opise i detalje nekih zanimanja pa možeš da istražiš nekoliko zanimanja koja ti se učine interesantnim.

Takođe, alat koji može da ti posluži je su testovi interesovanja, veština i osobina. Na osnovu odgovora koje daš, dobićeš predloge zanimanja koji odgovaraju tvojim veštinama, osobinama i interesovanjima, i tu ćeš pronaći i predloge fakulteta koji te mogu pripremiti za ta zanimanja. 

Kada istražiš malo dostupne mogućnosti, i odrediš nekoliko opcija koje misliš da ti odgovaraju, možemo zajedno da ih prodiskutujemo. :)