Baza zanimanja
Menadžer/ka u ugostiteljstvu
Planiranje, organizacija, vođenje i nadziranje radnih aktivnosti osoblja, kao i potrošnje materijalnih i finansijskih sredstava. Takodje, u opis posla spada i pregovaranje sa dobavljačima hrane i pića, kao i putničkim agencijama
Menadžment hotela, menadžment ugostiteljskih objekata
Ekonomska škola
Usavršavanje poslovnih veština i stranih jezika
od 600 do 700 evra
Rad u jednom restoranu, najpre kao asistent upravnika, a potom i upravnik
od 2 do 3 godine
do 60 sati nedeljno
Radno vreme je fleksibilno.
- Liderske (veštine vođstva)
- Komunikacijske (veštine međuljudske interakcije)
- Organizacione
- Komunikativnost
- Savesnost, odgovoronost
Upoznavanje velikog broja ljudi,dinamičan posao, česta putovanja
Stres, nefleksibilnost radnog vremena, često zahtevni potrošači.
U ovom poslu ima mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje će biti posla za 5 narednih godina.