Baza zanimanja
Šef/ica kuhinje
Kulinarski šef je odgovoran za organizaciju i vođenje kuhinje restorana. On je glavni kuvar koji kreira jelovnik, nadgleda pripremu hrane, upravlja kuhinjskim osobljem i nadgleda kvalitet i prezentaciju svakog jela. U velikim restoranima može postojati i više kulinarskih šefova koji rade pod nadzorom Glavnog kulinarskog šefa.
Svakodnevne aktivnosti Kulinarskog šefa su: upravljanje radom kuhinje, kreiranje i planiranje jelovnika, kontrola kvaliteta hrane, vođenje i obuka osoblja, saradnja sa dobavljačima i planiranje nabavke namirnica.
Svakodnevne aktivnosti Kulinarskog šefa su: upravljanje radom kuhinje, kreiranje i planiranje jelovnika, kontrola kvaliteta hrane, vođenje i obuka osoblja, saradnja sa dobavljačima i planiranje nabavke namirnica.
Ugostiteljski objekat, Restoran
Kursevi kulinarstva ili kursevi iz određene oblasti u kulinarstvu
pomoćnik kuvara, kuvar
do 6 meseci
do 48 sati nedeljno
Radno vreme je fleksibilno.
- Komunikacijske (veštine međuljudske interakcije)
- Organizacione
- Kreativno razmišljanje
- Analitičko razmišljanje
- Tehničke, manipulativne veštine
- Veština rada pod pritiskom
- Timski rad
- Komunikativnost
- Misaonost
- Skoncentrisanost
- Udubljenost
- Radoznalost
- Savesnost, odgovoronost
Posao je dosta dinamičan.
Posao je odgovoran i često zahteva porekovremeni rad tokom letnje sezone i praznika.
U ovom poslu ima mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje će biti posla za 5 narednih godina.