Baza zanimanja

Šef/ica kuhinje

Nadgledanje rada kuvara i njihovo raspoređivanje po smenama, stolovima, kontrolisanje nabavke materijala
Ugostiteljski objekat, Restoran
Ekonomska škola, Ugostiteljska škola, Prehambena škola
Nekoliko kurseva kulinarstva
konobar, pomoćnik kuvara, kuvar
do 6 meseci
do 48 sati nedeljno
Radno vreme je fleksibilno.
  • Veština rada pod pritiskom
  • Timski rad
  • Radoznalost
  • Savesnost, odgovoronost
Dinamičnost posla
Naporno, stresno
Za obavljanje posla šefa kuhinje nije neophodno fakultetsko obrazovanje. Veću prednost pri zapošljavanju bi imali oni koji završe neku višu školu (ugostiteljsko-turističku ili menadžersku).
U ovom poslu ima mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje će biti posla za 5 narednih godina.