Adresar fakulteta i visokih škola

Pogledaj naše adresare fakulteta i visokih škola i odaberi one koji bi te mogli odvesti do željenog zanimanja. Klikom na "dodaj u omiljene" fakultet ili visoka škola se čuva na stranici tvog karijernog profila.

Ekonomski fakultet

Univerzitet u Beogradu

http://www.ekof.bg.ac.rs/


Korisne informacije

Za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija Ekonomskog fakulteta u Beogradu kandidati polažu prijemni ispit u jednoj od tri sledeće varijante: PRVA VARIJANTA: Test iz jednog od sledeća četiri predmeta po izboru kandidata (60 bodova): Matematika, Računovodstvno i informatika, Osnovi ekonomije i Poslovna ekonomija. DRUGA VARIJANTA: Test iz jednog od četiri predmeta (20 bodova): Istorija, Geografija, Sociologija i Opšte obrazovanje i informisanost kao i test iz jednog od sledeća četiri predmeta (40 bodova): Matematika, Računovodstvno i informatika, Osnovi ekonomije i Poslovna ekonomija. TREĆA VARIJANTA: Tri testa od sledeća četiri predmeta po izboru kandidata (20 bodova po testu): Istorija, Geografija, Sociologija i Opšte obrazovanje i informisanost.


Studijski programi

Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika (250ESPB)

Osnovne akademske studije (240ESPB)

Broj studenata: 990

Visina školarine: RSD

Ostale informacije

610 studenata se finansira iz budžeta i 380 samofinansirajućih studenata.

 • Visina školarine za državljane Republike Srbije iznosi od 106.212 do 139.754 dinara, zavisno od uspešnosti studiranja, odnosno broja ostvarenih bodova u toku školske godine.

 • Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika

  Osnovne akademske studije (180 ESPB)

  Broj studenata: 330

  Visina školarine: RSD

  Ostale informacije

  Upisuje se 330 studenata i svi studenti se upisuju u statusu samofinansirajućih.